Veelgestelde vragen

Vakantiewerk doen is ontzettend leuk, een uitdaging en een enorme ervaring. Maar als het de eerste keer is heb je misschien wel vragen. Hoe zit het met het salaris als ik vakantiewerk ga doen. Wat voor accomodatie is er geregeld? Antwoorden op de meest gestelde vragen vind je hier. Zijn er toch nog vragen? Dan kan je altijd contact met ons opnemen via het contactformulier.

Corona – Covid19; “Zijn er voor de zomer van 2023 vacatures voor vakantiewerk?”

Ja voor komende zomer zijn de eerste vacatures binnen en daarop kan je gewoon solliciteren. We gaan er vanuit dat het werk de komende zomer gewoon doorgaat. Blijf in contact met jouw werkgever en volg het nieuws over Covid19, want dat kan natuurlijk veranderen. Maar wacht vooral niet af, wij gaan 2023 in ieder geval vol vertrouwen tegemoet.

Dienstverband; “Ben ik bij Wereldwerk in dienst?”

Nee, je bent niet bij ons in dienst maar bij de werkgever die de vakantiebaan aanbiedt. Je regelt met de werkgever ook de voorwaarden zoals salaris, verzekeringen, onderdak, werktijden etc. Het is belangrijk dat goed af te stemmen, werken in de Horeca of op een camping is geen 9 tot 5 baan.

Salaris; “Hoe hoog is mijn salaris?”

Hoe hoog het salaris is hangt af van de werkgever, maar ook jouw ervaring en leeftijd. De hoogte van het loon staat niet altijd in de advertentie vermeld, maar dit kan je in jouw sollicitatie navragen.

Onderdak; "Is er een onderkomen op de werkplek geregeld?"

Ja in vrijwel alle gevallen is onderdak geregeld als je vakantiewerk gaat doen. Het soort onderdak verschilt sterk per werkgever. Soms krijg je een eigen kamer, maar het komt ook vaak voor dat je een kamer moet delen. Als het werk op een camping betreft krijg je vaak een stacaravan of een blokhut. Twijfel je over het onderdak, vraag dat dan altijd na bij de werkgever.

Reiskosten en eten; "Krijg ik reiskosten en wordt eten geregeld?"

Ja in vrijwel alle gevallen krijg je jouw reiskosten van en naar jouw vakantiebaan vergoed. Soms zijn daar voorwaarden aan verbonden zoals het afmaken van de door jullie afgesproken werkperiode. Soms hangt de hoogte van de reiskosten af van het vervoermiddel dat je kiest. Stem dat goed af met de werkgever. Eten is vrijwel in alle gevallen geregeld.

Leeftijd; "Ik ben jonger dan 18, kan ik toch solliciteren?"

Dit verschilt per werkgever. Vrijwel altijd staat in de advertentie de minimumleeftijd vermeld. Meestal is het vanaf 16 jaar, maar soms ook vanaf 18 jaar. Staat dit niet in de advertentie, vraag dit dan na bij de werkgever. Als er een minimimleeftijd vermeld staat bij de advertentie heeft het geen zin om te solliciteren als je jonger bent.

Soort werk: "Wat voor soort werk bieden jullie aan?"

We hebben verschillend vakantiewerk. Dat kan gaan om werken in de horeca, werken op een camping of animatiewerk. Ook hebben we soms vacatures voor koppels/beheerdersechtpaar voor het runnen van een camping of hotel. Staat er voor jou geen geschikte vacature tussen? Laat dan je CV bij ons achter zodat we je verder kunnen helpen!

Verzekering: "Ben ik verzekerd als ik vakantiewerk ga doen?"

Vraag bij jouw werkgever na of hij/zij een verzekering voor jou heeft geregeld. Meestal is dat wel het geval. Echter ben je dan niet altijd verzekerd voor de uren buiten je werk. Vraag dit na bij jouw verzekering.

"Ik wil graag samen met een vriend/vriendin vakantiewerk doen, kan dat?"

Het is natuurlijk hartstikke leuk om samen vakantiewerk te gaan doen en vaak staan werkgevers daar positief tegenover. Het is belangrijk om in je sollicitatie aan te geven dat je graag samen met een vriend/vriendin wil komen. De werkgever zal dan laten weten of dat kan.